Lottovoittajien maa

Rikoksen uhri ei ole syyllinen, huutaa juliste aseman seinällä.

Totta. Oikeusvaltiossa uhri ei ole syyllinen ja syytetty on syytön, kunnes toisin todistetaan. Tuntuu päivänselvältä Suomessa, tässä maailman parhaassa maassa, johon on lottovoitto syntyä. Hyvä maa siis. Puolustamisen arvoinen, kuten eräs sotaveteraani sen muotoili. Hyvässämaassa myös luotetaan virkamiehiin ja poliitikoihin. Oikeusvaltiota halutaan puolustaa.

Maanpuolustustahtomme on maailman huippuluokkaa.

Kaikkein maanpuolustustahtoisimpia ihmisiä ovat usein ne, joilla on menetettävää, oikeuksia, tulonlähde tai vähänkin omaisuutta. Omaisuudensuoja onkin länsimaisten oikeusvaltioiden perustuslain hengen keskeisimpiä osia, sananvapauden, tasa-arvon ja vähemmistön suojan rinnalla.

Ilmeisen hyvin nämä perusoikeudet ovat Suomessa toteutuneet, kun maanpuolustustahto on niin kova, että kymmenet tuhannet lainkuuliaiset ja isänmaalliset Suomen kansalaiset ja reserviläiset ovat hankkineet omilla rahoillaan aseen, jolla he ylläpitävät omalla vapaa-ajallaan maanpuolustustaitojaan. Näiden taitojen ylläpitämiseen kun verottamisenkin maailmanennätysmaan julkiset menot eivät jostain syystä riitä. Moni jatkaa taitojen ylläpitämistä ja nuorempien kouluttamista vielä reservistä poisjäätyäänkin. Hienoa, eikö? Eikö näille keskimääräistä lainkuuliaisemmille, viranomaisten tarkan valvonnan alla oleville valiokansalaisille pitäisi antaa vähintään verovähennyksiä tai ainakin mitali rintaan? Eikö näiden kunnon kansalaisten omaisuuden ja oikeuksien tulisi olla vähintään yhtä hyvin valtiovallan suojeluksessa kuin niiden, jotka eivät viitsi panna tikkuakaan ristiin yhteisen isänmaansa eteen? Eikö yhteiskunnan ja lainsäädännön kannattaisi tukea maanpuolustusharrastusta? Vapaa maahan muodostuu vapaista kansalaisista, joihin voi myös luottaa, kun he kerran ovat valmiita tekemään yhteiskunnan turvallisuuden eteen ilmaista työtä. Eikö vain? Eikö yhteiskunta viranomaisineen olekin kansasta kansaa varten?

Ei näytä olevan.

Suomalaisten valitsemat lainsäätäjät pyrkivät nyt – ja nähtävästi jatkossa nykyistäkin enemmän – rajoittamaan ja estämään eikä kannustamaan kansalaisia maanpuolustustalkoisiin.

Pari esimerkkiä:

Veroja maksava yrittäjä ja aktiivinen reserviläinen ylläpiti omaa ja muiden reserviläisten asekuntoa omin rahoin omalla ajallaan. Tämän lisäksi hän omisti viranomaisen hyväksymän asekokoelman, jota käytettiin asealan tuntemuksen ylläpitoon sekä kehittämiseen laatujournalismin ja tutkimustyön keinoin. Sitten hän joutui rikoksen uhriksi. Sen sijaan, että valtiovalta nyt suojelisi rikoksen uhriksi joutunutta maanpuolustajaa, poliisi takavarikoi hänen aseensa ja puhelimensa laittomasti tekemättä edes takavarikkopöytäkirjaa. Näyttämistaakka jäi rikoksen uhrille, jota kohdellaan nyt kun rikollista.

EU-direktiiviä muokattiin kovalla työllä meille sopivaksi. Se olisi mahdollistanut jatkossakin reserviläisten omaehtoisen harjoittelun ja koulutuksen. Istuva hallitus päätti kuitenkin kaikista vetoomuksista piittaamatta esittää järjetöntä, kasvavaan virkamiesmielivaltaan ja aseturvallisuuden heikkenemiseen johtavaa, omaisuuden suojaa ja luvallisia aseita omistavan suomalaisten vähemmistön oikeuksia ja oikeustajua loukkaavaa, sammutetuin lyhdyin kiireellä läpi ajettua perustuslain vastaista lainsäädäntöä, jota nyt kalkkiviivoilla yritetään selitellä parhain päin.

Mitä tämä tekee iloisten veronmaksajien ja pyyteettömästi maataan puolustavien suomalaisten lainkunnioitukselle ja halulle tehdä työtä isänmaansa eteen, jää historioitsijoiden jälkikäteen arvioitavaksi.

Niin tai ehkä Suomi onkin juuri se lottovoittajien maa. Arpajaisvoitothan jaetaan arpomallaeikä ansioiden mukaan.

jaakko.puupera(ät)suomensotilas.fi

PS. Oikeusvaltio suojelee vähemmistöjään enemmistön ja julkisen vallan sortoa vastaan. Sitä varten on perustuslaki. Sata vuotta vapaussodan – kansakuntaa repineen sisällissodan – jälkeen näyttää siltä, että perustuslain valvonta ei toimi. Sen jälkikäteisvalvontaahan ei Suomessa käytännössä ole ja etukäteisvalvonnassa kuultujen yksittäisten asiantuntijoiden sanan painoarvo on toisinaan kohtuuton suhteessa heidän todellisen asiantuntemuksensa määrään.

Kaikkein fanaattisimminkin yksityistä aseiden omistusta vastustavien virkamiesten ja poliitikkojen kannattaisi nyt pysähtyä miettimään, mitä valmisteilla oleva aselain muutos aiheuttaa juuri sen vähemmistön lainkuuliaisuudelle ja motivaatiolle kantaa kortensa yhteiseen kekoon, joka keskimäärin on kaikkein lainkuuliaisinta ja muutoinkin yhteiskuntaa rakentavaa ja tuottavaa väkeä.

Vaaleissahan aseiden omistajien kaltaisen pienen hajanaisen vähemmistön äänet eivät mitään ratkaise, mutta jos jotakin poliitikkoa sattuisi kiinnostamaan muukin kuin oma äänimäärä näin vaalien alla, niin nyt olisi tuumaustauon paikka. Esitetyn aselain seuraukset saattavat tulla monelle yllätyksenä.

Avainsanat: , , , , , , ,

Share This