Pietari – Suomen Sotilas 100 vuotta lukijamatka 14.-17.6.2019

Suomen Sotilaan 100-vuotisjuhlamatka Suomen kohtalon kaupunkiin, Pietariin

Suomen ja kymmenien tuhansien suomalaisten kohtaloon 200 vuottavaikuttaneen ”Pohjolan Venetsian” sotamuseoiden ja sotahistoriallisten kohteiden lisäksi tutustumme matkalla muun muassa sadan vuoden takaiseen brittien ja suomalaisten yhteiseen sotaretkeen Kronstadtia vastaan Koivistolla ja tietysti 75 vuotta sitten purkautuneen Leningradin piirityksen tapahtumapaikkoihin Pietarin ympäristössä. Majoitukset matkan varrella laadukaissa hotelleissa Pietarissa ja Kuokkalassa. Kysy lisää matkaohjelmasta matkanjärjestäjältä tai asiantuntijaoppaaltamme Kari Kuuselalta (kari.kuusela@suomensotilas.fi).

Pietarin sotamuseoita ja muita harvoin nähtyjä kohteita

Suomen Sotilas -lehden lukijoiden ja Vihdin Liikenteen asiakkaiden yhteinen sotahistoriallinen matka järjestetään 14.-17.6.2019.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv

Matkanjohtaja ylil res Göran Lindgren, avustaja Jarmo Sarjanen, sotilasasiantuntija kapt res Kari Kuusela.

Matkaohjelma

Perjantai 14.6.2019

08.00 Lähdemme Helsingistä Mannerheimin patsaalta. Pidämme omakustanteisen “tankkaustauon” Rajahovissa ennen rajan ylitystä. Rajan ylityksen jälkeen ajamme Viipurin kehätielle ja ohitamme kaupungin. Kanneljärven kirkonmäellä nautimme retkikahvit venäläisten piirakoiden kera ja tapaamme “metsämarketkauppiaamme” Kostyan, jolta hankimme tarpeellisia virvokkeita ja vaihdamme ruplia. Jatkamme Pietarin uudelle moottoritielle ja ajamme kaupungin keskustaan. .

Majoitumme Pietarissa Hotelli Moskovaan, Ploshchad’ Aleksandra Nevskogo, 2, +7 812 333-24-44

Sijaitsee Nevski prospekt -pääkadun lähellä. Huoneissa ilmastointi ja hotellissa 5 ravintolaa, joista yksi on näköalaravintola. Aleksanteri Nevskin aukion metroasema on vain 50 metrin päässä.

20:00 Buffet-illallinen hotellin ravintolassa.

Lauantai 15.6.2019

08.00 Buffet-aamiainen hotellin ravintolassa.

09.00 Lähtö hotellista. Tutustumme Pietarin kaupungissa erikseen määriteltäviin sotamuseoihin (Tykistömuseo, Merimuseo/Lenrezer-museo/risteilijä Aurora, Rautatiemuseo) myöhemmin sovittavan ohjelman mukaisesti. Tutustumme samalla Pietariin, sen historiaan ja nähtävyyksiin.

Yhteinen lounas päiväohjelmaan sopivassa paikassa.

Lounaan jälkeen jatkamme tutustumista sotamuseoihin erikseen sovittavan ohjelman mukaisesti.

Päivän lopuksi bussi vie meidät hotelliin. Omaa aikaa kaupungilla.

Risteilija Aurora, kuva Otto Jula, CC-lisenssillä

Sunnuntai 16.6.2019

07.00 Buffet-aamiainen hotellin ravintolassa

08.00 Lähdemme bussilla hotellista ja ajamme Pietarista etelään. Tutustumme Olhavan rintamalla Sinjavinon harjanteilla Leningradin saarron aikaisiin ankariin taisteluihin.

Jatkamme Sologubovkaan, suurelle saksalaiselle sotilashautausmaalle, joka on kymmenientuhansien Leningradin alueen taisteluissa kaatuneiden saksalaisten sotilaiden viimeinen leposija.

Ajamme tämän jälkeen Nevan rantaan Pietarin-Murmanskin valtatien sillankorvaan ja tutustumme Leningradin saarron murtamisen vaikuttavaan panoraamamuseoon.

Lounas paikallisessa ravintolassa.

Lopuksi ajamme Pietarin itäiselle kehätielle ja edelleen Siestarjoelle ja Kuokkalaan, missä majoitumme Hotelli Repinskajaan, Primorskoje shosse 428, Repino, +7 (812) 432-05-30.

Suomenlahden rannalla jo 30 vuotta suomalaisiakin asiakkaita palvellut vaatimaton hotelli.

Huoneita kunnostettu vuonna 2005. Yhteensä 110 huonetta, joissa wc, suihku, tv, jääkaappi ja parveke.

21.00 Buffet illallinen hotellin ravintolassa.

Maanantai 17.6.2019

07.00 Buffet-aamiainen hotellin ravintolassa.

09.00 Lähdemme hotellista ja ajamme Terijoen rantatietä Koivistolle, missä englantilaisilla oli itsenäisen

Suomen alueella tukikohtansa 1919 “Pienen mukavan sotansa” aikana. Koivistolta ja Terijoelta käsin he hyökkäsivät torpedoveneillä ja lentokoneilla Kronstadtin sotasatamaan ja Krasnaja Gorkan rannikkolinnakkeeseen osallistuen siten Venäjän sisällissotaan tavoitteena bolsevikkien lyöminen ja tsaarinvallan palauttaminen. Hyökkäykset aiheuttivat merkittävää tuhoa, mutta sisällissodan lopputuloksen tiedämme. Tapaamme vielä matkan varrella erikseen sovittavassa paikassa “metsämarketkauppiaamme” Kostyan, jolta hankimme tarpeellisia tuomisia ja virvokkeita. Koivistolta ajamme Johanneksen kautta Viipuriin.

15.00 Lounas Ravintola Pyöreässä Tornissa.

16.30 Lähdemme Viipurista ja ajamme Vaalimaalle.

Rajan ylityksen jälkeen omakustanteinen kahvitauko Rajahovissa.

22.00 Paluu Helsinkiin; tavoiteaika.

Matkan hinta on 798 € jaetussa kahden hengen huoneessa, mikäli osallistujia on vähintään 30. Yhden hengen huoneen lisähinta on 141€ koko ajalta. Venäjän vuosiviisumin haltijat saavat matkan hinnasta 76€ alennuksen.

Matkan hintaan sisältyvät ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset ja ateriat sekä sisäänpääsymaksut myöhemmin vahvistettavassa ohjelmassa mainittuihin museoihin, Venäjän ryhmäviisumi, rekisteröintimaksu hotellissa, matkanjohtajan ja asiantuntijaoppaiden palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset. Matkan hintaan ei sisälly laskutuslisää 5 €/lasku, henkilökohtaista matkavakuutusta eikä alkoholijuomia aterioilla.

Sovellamme Vihdin Liikenne Oy:n erityisehtoja matkan peruuntumistilanteissa. Matkustettaessa entisen Neuvostoliiton, erityisesti Venäjän alueella, on varauduttava siihen, että olosuhteet poikkeavat Suomesta. Matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä matka saattaa viivästyä tai matkaohjelma muuttua.

Matkaa varten tarvitset ehjän passin, joka on voimassa vähintään 6 kk matkan päätymisen jälkeen.

Ilmoittautuminen matkalle 29.3.2019 mennessä osoitteella:

Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat 
Albertinkatu 22-24 A 2, 00120 Helsinki
Puhelin 09-444774
Sähköposti: myynti@vihdinliikenne.fi

Share This