Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati 2018 Seinäjoella

Suomen Sotilas seurasi tänään Puolustusvoimien lippujuhlapäivän valtakunnallisia juhlallisuuksia Seinäjoella. Järjestelyvastuussa oli Porin prikaati, mutta paraatikatselmuksessa sekä ohimarssissa oli sotilaita kaikista PV:n joukko-osastoista. Kaikkiaan mukana oli 1200 sotilasta sekä 40 ajoneuvoa. Kauniissa kesäsäässä pidettyä tilaisuutta seurasi arviolta 10.000 katselijaa.

Tämän mönkijäosaston kalustona ovat Stinger-ilmatorjuntaohjukset kuvassa tosin vielä kuljetuslaatikoissa

Ohimarssin otti vastaan Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg seurassaan sotaveteraani Unto Nyystölä. Kaikkiaan veteraaneja oli paikalle saapunut useampi linja-autollinen.
Yleisö palkitsikin heidät lämpimin suosionosoituksin aivan ansaitusti, ovathan nuorimmatkin heistä jo yli 90-vuotiaita.

Aliupseerikoulun oppilas Valtteri Kerttula Kankaanpäästä esittelee raskasta raketinheitintä kiinnostuneille seuraajille

Kalustouutuuksia ei tänä vuonna kertaa esitelty mutta monipuolinen kattaus maa- ja merivoimien välineistöä oli paraatin lisäksi esillä kalustonäyttelyssä. Yleisenä myönteisenä havaintona voi Suomen Sotilaan mielestä tällä kertaa pitää varusmiesten hyvää marssitaitoa. Maanpuolustushenkiselle Etelä-Pohjanmaalle haluttiin ilmeisesti näyttää osaamista tälläkin saralla. Pienenä detaljina voisi myös mainita Ilmavoimien tarkan synkronoinnin ohimarssissa: jalan marssiva osasto nopeudella 5 km/h osui paraatin vastaanottajan eteen samanaikaisesti 600 km/h nopeamman Hornet-lentueen kanssa.

Alikersantti Antti Pukkila Karjalan prikaatista sekä viestikalustoa, jolla kutsut kulkevat tarvittaesssa sähkötykselläkin. Sähkötysavan on keskellä pöydällä ja tämän tiedustelijan sähkötysnopeus on 100 merkkiä/min.


Jutun pääkuva: Sama kaiku on askelten… Mallikelpoista paraatimarssia esttävät Karjalan prikaatin varusmiehet.

Avainsanat: , ,

Share This