Puolustusvoimat hankkii Conlog Oy:ltä viestiasemalaitesuojia

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan hankintasopimuksen Conlog Oy:n kanssa viestiasemalaitesuojien hankinnasta.

Hankinta sisältää maapuolustuksen viestijärjestelmän viestiasemalaitesuojien A ja C suunnittelun ja toteutuksen. Hankinta on osa puolustusvoimien johtamisen kehittämisohjelmaa ja liittyy maapuolustuksen infrastruktuuri -hankkeessa käynnissä olevaan alueellisten joukkojen varusteluun.

Viestiasemalaitesuojien toimitukset ajoittuvat vuosille 2015-2017. Hankinnan kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 81 henkilötyövuotta.

Conlog Oy esittelee nettisivuillaan viestiasemalaitesuojan teknologiaa: CL-600 viestiasema on liikuteltavaan konttiin rakennettu omavarainen, aktiivisella ja passiivisella omasuojajärjestelmällä varustettu yksikkö, joka tarjoaa lämpimät ja ilmastoidut työtilat viidelle henkilölle.

Viestiasema on maastoon sijoitettavissa oleva ja helposti siirrettävä johtamispaikan toiminnallinen osa, johon on asennettu itsenäisen toiminnan mahdollistavia johtamisjärjestelmien laitteita mm. tietojärjestelmät sekä tietoliikenneyhteydet sekä muita toiminnassa tarvittavia varusteita.

Monipuoliset käsittelymahdolliseuudet tekevät viestiasemasta nopeasti siirrettävän sekä helposti maastoon sijoitettavan. Irrotettava ohjauspalkisto mahdollistaa viestiaseman kuljettamisen myös kuorma-auton lavalla.

Viestiaseman rakenteisiin integroidun ballistisen suojauksen ansiosta viestiasema antaa suojan käsiaseiden tulta sekä kranaattien ja ammusten sirpaleita vastaan. Lisäksi viestiaseman operointitila on suojattu ulkopuolisia CBRN/NBC sekä EMP-uhkia vastaan.

Viestiasemassa on tehokas diesel-generaattori, joka takaa viestiaseman toiminnan maasto-olosuhteissa, ulkoisen käyttöenergian saannista riippumatta. Optiona viestiasema voidaan varustaa omalla sekä kesä- että talvikäyttöä varten tehdyllä maastouttamisjärjestelmällä, joka suojaa kohteen lämpösäteilyltä, tutkasäteilyltä ja heijastuksilta.

Katso lisää: http://www.conlog-group.fi/viestiasema+cl-600/

Avainsanat: , ,

Share This