Suomen Sotilaan lukijamatka 2018 – Rynnäkkötykit Kannaksella

Suomen Sotilas -lehden lukijamatka suuntautuu 15.-17.6.2018 rynnäkkötykkien taistelupaikoille Länsi- ja Keski-Kannaksella.

Sturmi -rynnäkkötykkejä käyttivät kesäsodassa 1944 oma Rynnäkkötykkipataljoonamme ja saksalainen Sturmgeschütz-Brigade 303, joiden taistelupaikkoja katsellaan mm. Kuuterselässä, Talissa, Ihantalassa ja Vuosalmella. Heikompaa venäläisistä BT-7 -vaunuista muunnettua BT-42 -rynnäkkötykkiä käytti Erillinen Panssarikomppania, jonka kohtalo kietoutuu taisteluun Viipurista ja kaupungin menettämiseen.

Erityisenä uutena kohteena matkalla on Rautakorvessa Viipurin pohjoispuolella sijaitseva luolasto, jossa kesäkuussa 1944 Viipurin taistelun aikana oli kaupungin puolustajat ilman ampumatarvikkeita jättänyt IV armeijakunnan kenttämakasiini.

Matkanjohtajana ja asiantuntijaoppaana toimii Göran Lindgren, panssarisodan asiantuntijaoppaana Kari Kuusela. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv.

Alustava ohjelma, joka täydentyy huhti-toukokuun vaihteessa 2018 lehden upseeripartion tekemän tiedustelun jälkeen:

Perjantai 15.6.2018

8.00 Lähtö Helsingistä Mannerheimin Ratsastajapatsaalta
Poikkeaminen Haminaan, missä tutustutaan Sturmiin
Rajahovissa Vaalimaalla mahdollisuus lounaaseen ja eväiden tankkaukseen
Muolaanjärven pohjoispäässä Mannerheim-linjan bunkkeriraunioiden luona marssitauko ja retkikahvit
Tutustuminen Rynnäkkötykkipataljoonan vähemmän tunnettuihin taistelupaikkoihin
Majoittuminen Kiviniemessä Hotelli Losevskajassa
21.00 Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa

Lauantai 16.6.2018

7.00 Aamiainen hotellissa
8.00 Lähtö hotellista kahdella venäläisellä maastobussilla Vuoksen pohjoisrannalle Vuosalmelle, joissa tutustuminen Rynnäkkötykkipataljoonan kahden komppanian vastahyökkäykseen ja vihollishyökkäysten torjuntaan heinäkuun puolessa välissä 1944
13.00 Paluu Hotelli Losevskajaan ja keittolounas
14.00 Ajo Kuuterselkään VT-linjaan, tutustuminen venäläisten harrastajien entisöimiin suomalaisiin asemiin ja sotahistorian harrastajien t  taistelunäytökseen
Kuuterselässä tutustuminen Jääkäriprikaatin ja Rynnäkkötykkipataljoonan yöllä 14.-15.6.1944 tekemän vastahyökkäyksen maastoon
Ajo Viipuriin
18.00 Majoittuminen Hotelli Viipuriin
Omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen ja omakustanteiseen ruokailuun

Sunnuntai 17.6.2018

7.00 Aamiainen hotellin ravintolassa
8.00 Lähtö hotellilta
Erillinen Panssarikomppania Viipurin puolustuksessa
Ajo Tali-Ihantalaan, missä tutustutaan Rynnäkkötykkipataljoonan toimintamaastoon suurtaistelun aikana
13.00 Lounas Viipurissa Ravintola Espilässä
Tutustuminen Rautakorven AKM:n luolastoon
22.00 Paluu Helsinkiin, arvio

Matkan hinta on 520 €/hlö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisähinta on 55 €. Venäjän vuosiviisuminhaltijoille on alennus matkan hinnasta 76 €. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden mahdolliseen hinnanmuutokseen, koska Venäjän vuoden 2018 hintoja ei ole vielä saatavilla.

Matkan hintaan sisältyy kahden yön majoitus aamiaisella, illallinen ja keittolounas Hotelli Losevskajassa, retkikahvit sekä lounas Ravintola Espilässä, Venäjän ryhmäviisumi, rekisteröintimaksu hotellissa, sisäänpääsy sotamuseoihin matkanjohtajan ja asiantuntijaoppaiden palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset Vihdin Liikenteen turistibussilla. Matkan hintaan ei sisälly laskutuslisää 5 €/lasku, henkilökohtaista matkavakuutusta eikä alkoholijuomia aterioilla. Sovellamme Vihdin Liikenne Oy:n erityisehtoja matkan peruuntumistilanteissa.

Matkaa hoitaa Vihdin Liikenteessä Helena Kuosmanen, ilmoittautumiset:

Puhelimitse 09-444 774 tai sähköpostitse myynti@vihdinliikenne.fi

Vihdin Liikenne Oy VL-Matkat
Albertinkatu 22-24 A 2
00120 Helsinki


Kuvituskuva: Sturmgeschütz -rynnäkkötykki, SA-kuva

Share This