Uusi aseliite 3XT ja PKM!

Suomen Sotilaan uusi 3XT-liite varusteista, aseista ja turvallisuudesta aloittaa vuoden 2014 alussa. Marraskuun numerossamme (5/2013) esittelemme nyt 3XT-liitteen ilmaisena näytenumerona osana nyt 100-sivuista Suomen Sotilas-lehteä. Seuraa Facebook-sivujamme tai kipaise kiparille ja osta irtonumero jos et ole jo tilaaja. Katso myös videoklippi tällä sivustolla, jossa ammumme PKM-konekiväärillä.

Monien kiinnostavien laite- ja varuste-esittelyjen ohessa 3XT-liitteen näytenumerossa joka ilmestyy viikolla 45 koeammumme muun muassa PKM-konekiväärin kolmella eri mallilla ja testaamme PKMS-konekiväärin, eli normi kalashnikovilaisen Stepanovin jalustalla.

Puolustusvoimat hankkii lähitulevaisuudessa lisää PKM-konekivääreitä sekä niiden varaosia. Aseita on ollut käytössä Suomessa 1990-luvun lopulta ja niistä on vain hyviä kokemuksia. Vaikka sodanajan vahvuus laskee, kasvaa kevyiden konekiväärien tarve, kun niiden määrä tuplaantuu uuden taistelutavan mukaisissa jalkaväen kivääriryhmissä (Ks. Muun muassa Suomen Sotilas 4/2013). Puolustusvoimien valintaa; Kalashnikovin maailmankuulua PKM- konekivääriä ei voi moittia asevalintana maavoimillemme. PKM enemmän kuin kaksinkertaistaa suomalaisen kivääriryhmän tulivoiman. Suomen Sotilas testasi onko vanhaa kunnon pitkää laippakantaista ”viiskolme-ärrää” ampuva ase maineensa väärti. Kyllä se oli ja on. Yksinkertaisesti paras. Kaipaamaan jäimme sotaväen hankinnasta vain siitä puuttuvaa Stepanov-jalustaa ja lisälaitekiskoja aseeseen.

Haluatko tietää lisää PKM:stä? Tilaa Suomen Sotilas ja 3XT-liite

Avainsanat: , , , , ,

Share This