Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati 2019 pidetään Tampereella

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati pidetään tänä vuonna Tamperella. Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä. Yhteensä paraatiin osallistuu noin 1 300 henkilöä ja yli 50 ajoneuvoa. Ohimarssissa nähdään myös Tampereen seudun ratsuväen kilta ry:n ratsuosasto noin 30 hevosen voimin.

Jutun kuvat: Joakim Särkelä, Puolustusvoimat. Pääkuvassa paraatiin osallistuvaa kalustoa saapumassa Tampereelle.

Tapahtumaa on ollut järjestämässä mittava joukko Puolustusvoimien työntekijöitä jo suurin osa kuluvaa viikkoa. Paraatijoukot saapuivat paikalle eilen torstaina. Illalla kalustosiirrot sekä ohimarssin harjoitus sekoittivat Tampereen liikennettä.

Juhlallisuudet aloitetaan aamulla seppeleenlaskulla Kalevankankaan hautausmaalla. Paraatikatselmus on Ratinan stadionilla sekä ohimarssi viereisellä Tampereen valtatiellä. Tavanomaiseen tapaan on myös kalustonäyttely Ratinanniemessä.

Suomen Sotilas seuraa tapahtumia paikan päällä. Paraatikatselmusta ja ohimarssia voi katsoa myös TV 1:n klo 12:55 alkavassa lähetyksessä.

Varusmiesten yöpymiseen oli Tampereella varattu urheiluhalli.

Jääkärilippu paraatin harjoituksessa

Avainsanat: , ,

Share This