Kuuterselän suomalainen sotilas on tunnistettu

Suomen Sotilas kertoi toukokuun alussa, että Kuuterselästä VT-linjan umpeutuneesta taisteluhaudasta on löytynyt suomalaissoturin jäänteet ja tuntolevy. Nyt lehden venäläiset kontaktit kertovat, että tiedossa on kenelle ao. tuntolevy kuului.

Hän oli korpraali Mikko Alanne Kiukaisista ja hän kuului JR 53:n seitsemänteen komppaniaan. Alanne oli naimaton ja lapseton puutarhatyöntekijä, syntynyt 21.1.1923, ja hänen tiensä siis päättyi 14.61944 Puna-armeijan hyökkäyksessä VT-linjaa vastaan Kuuterselässä Raivolan ja Liikolan välisen silloisen tien tuntumassa.

Tunnistus pelkällä tuntolevyn numerolla ei ole aivan varma, täysi varmuus saadaan kun Alanteen jäännökset syksymmällä tuodaan muiden kesän mittaan löytyneiden soturien mukana Suomeen ja DNA:ta päästään vertaamaan sukulaisten DNA:han. Yksi soturikohtalo kuitenkin näyttää nyt selvinneen ja Alanne päässee kotipaikkansa sankarihautaan yli 70 vuoden odotuksen jälkeen.

Lue alkuperäinen uutisemme suomalaisen sotilaan jäännösten löytymisestä tästä: www.suomensotilas.fi/suomalainen-kaatunut-loytynyt-kuuterselassa/

Tuntolevyn onnellisesti säästyneet numerot mahdollistivat korpraali Mikko Alanteen tunnistamisen lähes 74 vuotta kaatumisen jälkeen.

Avainsanat: , ,

Share This