Maavoimien “Liikkuvuus ja tulivoima” -tilaisuus Parolassa

Puolustusvoimat järjestivät medialle ja kutsuvieraille “Liikkuvuutta ja tulivoimaa” -tapahtuman Parolassa 5.8.2015. Tilaisuudessa esiteltiin laajasti maavoimien kalustoa. Tilaisuuden isäntänä oli Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen ja kunniavieraina Puolustusvoimien Leopard 2A6NL -hankintoihin aktiivisesti osallistuneet Hollannin suurlähettiläs Henk Swarttouw ja sotilasasiamies komentaja Jos Rozenburg.

Maavoiminen kalustosta esiteltiin mm: taistelupanssarivaunu Leopard 2A6, raivauspanssarivaunu Leopard 2A4, ilmatorjuntapanssarivaunu Leopard 2, modernisoitu rynnäkköpanssarivaunu BMP-2M, kranaatinheitinpanssariajoneuvo XA-361, kranaatinheitintela-ajoneuvo 81 mm ja kranaatinheitintela-ajoneuvo 120 mm, modernisoitu panssariajoneuvo XA-180M, kuljetuspanssarivaunu MT-LB, suojattu tela-ajoneuvo BV308 ja tela-ajoneuvo BV306.

Renkaiden potkimista

Tilaisuuden tähtinä olivat upouudet taistelupanssarivaunu Leopard 2A6 ja modernisoitu rynnäkköpanssarivaunu BMP-2M. Bemari oli tulevan modernisointihankkeen prototyyppi ja Leopard 2A6 niin tuore hankinta, ettei siihen ole vielä ehditty asentaa suomalaista kansallista varustusta maalauksineen.

Aluksi Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen esitteli liikkuvan kaluston, kertoi jo tehdyistä, menossa olevista ja tulevista hankinnoista sekä kertoi Maavoiminen kehittämisestä. Ohessa linkki PDF-esitykseen:

Joukkojen etenemistä ja reitin raivausta sirotemiinoitteesta kuvaavan toimintanäytöksen jälkeen kalustoon ja sen miehistöön pääsi tutustumaan tarkemmin.

Suomen Sotilas esittelee “Liikkuvuus ja tulivoima” -tilaisuuden kaluston tarkemmin tulevissa numeroissaan.

Maavoimien komentajan esitys 5 8 2015.pdf

Teksti: Aleksei Kettunen

Avainsanat: , ,

Share This