Talvisodan Taipale – Suomen Sotilaan lukijamatka 15.-17.5.2020

Talvisodan Taipale on legendaarinen taistelumaasto, jossa puolustuksemme piti loppuun saakka huolimatta vihollisen massiivisista hyökkäyksistä, tykkitulesta ja lentopommituksista. Vihollinen ei päässyt Taipaleessa tavoitteisiinsa ja suomalaiset lähtivät sieltä vasta käskystä. Siitä tuli yksi talvisodan sankaritarinoista ja siellä syntyivät myös runoilija Yrjö Jylhän kuolemattomat runot.

Matkanjohtajana ja asiantuntijaoppaana sotahistorian tutkija Göran Lindgren, paikallisoppaana Antti Musakka ja avustajana Jarmo Sarjanen. Vastuullisena matkanjärjestäjänä Vihdin Liikenne Oy/ VL-Matkat, rekisteritunnus 4074/00/Mj Mv.

Alustava ohjelma

Perjantai 15.5.

8.00 Lähtö Helsingistä Mannerheimin ratsastajapatsaalta

Ajo Vaalimaalle, pysähdys Rajahovissa

Rajan jälkeen käynti Säkkijärven kenttähautausmaalla ja talvisodan taistelumaastoja muistaen Viipuriin. Kaupungista Pietarin valtatielle ja Valkjärven kautta Kiviniemeen, majoittuminen Hotelli Losevo Parkiin

20.00 Illallinen hotellissa

Lauantai 16.5.

7.00 Aamiainen hotellissa

8.00 Lähtö hotellista bussilla suomalaisen paikallisoppaamme Antti Musakan johdolla ja ajo Sakkolaan, jossa vaihto venäläisiin maastokelpoisiin busseihin, ajo Keljan kautta Taipaleeseen Tutustuminen taistelumaastoon kohteina mm. Haparainen, Terenttilä, Mustaoja, Taipaleen kenttähautausmaa, Kirvesmäki ja Taipaleenjoensuu. Kevyt kenttälounas maastossa

Päivän päätteeksi paluu Sakkolaan ja vaihto omaan bussiin

21:00 Illallinen hotellissa

Sunnuntai 17.5.

8.00 Aamiainen hotellissa

9.00 Lähtö hotellista, ajo Äyräpäähän, missä taisteltiin talvisodassa ankarasti osin Taipaleesta siirretyin joukoin. Tutustuttuamme taistelumaaston ajamme Kuusaan kautta Muolaanjärven pohjoispuolitse Viipuriin, missä oli talvisodan viimeinen rintamalinja Patterinmäellä

13.00 Tutustumme Kannaksen sotamuseoon Keskuskasarmien alueella

14.00 Lounas Ravintola Espilässä, lounaan jälkeen omaa aikaa Viipurissa

16.30 Lähtö Viipurista Kauppatorilta Vaalimaalle, kahvitauko Rajahovissa

Noin 22.00 Saapuminen Helsinkiin

Matkan hinta

Matkan hinta on 432 € /henkilö jaetussa 2-hengen huoneessa mikäli osallistujia on vähintään 25. Yhden hengen huoneen lisämaksu 34 €.

Matkan hintaan sisältyy kaksi yötä Park Losevo -hotellissa Kiviniemessä aamiaisineen ja illallisineen, kevyt kenttälounas 16.5. maastossa ja lounas 17.5. Ravintola Espilässä sekä pääsymaksu Kannaksen sotamuseoon, asiantuntijaoppaiden palvelut sekä ohjelman mukaiset kuljetukset Vihdin Liikenne Oy:n turistibussilla sekä Taipaleessa venäläisellä maastokelpoisilla busseilla . Matkan hintaan ei sisälly henkilökohtaista vakuutusta, Venäjän viisumia eikä laskutuslisää 5 €/lasku.

Tälle matkalle käy myös uusi E-viisumi, jonka hoidamme turvallisesti, hinta 31 € + vakuutus 6 € (tai oma vakuutus). Omalla viisumilla voi toki myös matkustaa, mutta EI itse hankitulla E-viisumilla.

Ilmoittautuminen matkalle 15.3.2020 mennessä Vihdin Liikenne Oy/VL-Matkat, puhelin 09 444 774, sähköposti: myynti@vihdinliikenne.fi. Matkaa hoitaa Helena Kuosmanen.

Avainsanat: , , ,

Share This